Allmänna instruktioner för elsparkcyklar
Kan eller skall jag tvätta scootern själv?

Vad skall jag göra om elsparkcykeln är smutsig? Hur tvättar jag den på bästa möjliga sätt?

Patrick Augment avatar
Skrivet av Patrick Augment
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tvätta din scooter regelbundet. Du kan använda tvättmedel som är avsedd för cykelrengörning. Om du har inte cykelrengörningsmedel kan du också tvätta scootern med mild diskmedellösning. Tvätta scootern med batteriet fäst på styrstången, men undvik att väta ner den.

Rengör scooterns ram, hjul och styrstången med en ren och mjuk tvättsvamp. Du kan tvätta skivbromsarna med en mjuk borste.

Skölj sparkcykeln noggrant, men undvik att spruta vatten direkt i ömtåliga ställen såsom motorn, batteriet, gasspaken eller skärmen.