Allmänna instruktioner för elsparkcyklar
Vad är det bästa sättet att låsa min elscooter?

Hur kan jag på ett säkraretsätt undvika stöld?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att få sina ägodelar stulna är alltid oroande och vi listar här nedan hur ni kan på ett säkrare sätt undvika stöld.

Säkraste stället att förvara er elscooter är inomhus: i hemmet, på jobbet eller affären, men detta är inte alltid ett självklart val och ni kan komma att behöva lämna elscootern utan uppsikt.

Det första som kan göras är att låsa scootern via Augment.eco appen. När elscootern är låst går den inte att bruka/använda utan inloggning via appen. Elscootern blir oanvändbar och stöldrisken minskar.

Ett annat tips är att ta av batteriet från elscootern och bära med er detta. Batteriet har ett högt värde så gör det till en vana att ta med batteriet om elscootern lämnas utan uppsikt.

Ni kan även skruva av handtagen på scootern, detta gör att elscootern utan handtag är mindre stöldbegärlig.

Till sist rekommenderar vi att köpa ett bra cykellås. Augment.eco har ett eget vajerlås med kombinationskod som går att köpa till. Ni monterar detta lås via bakaxel/ståplattans bakre del. Vid stöld kräver de flesta försäkringsbolag att elscootern skall varit låst för att kunna stå för denna kostand.

Our combination lock trough the fork of the scooters rear tyre secured to a bike stand.

Med hjälp av att låsa elscootern via appen, ta loss batteriet/handtagen och låsa elscootern försvårar stölden och elscootern blir mindre stöldbegärlig.

Om er elscooter blir stulen ber vi er att anmäla stölden till polis och ert egna försäkringsbolag. När ni fått en kopia på polisanmälan (ej diarienummer) samt försäkringsbolagets beslut ber vi er att vidarebifoga detta till vår kundsupport.

Kontakta vår kundsupport om ni har fler frågor.