Allmän information
Hur du ändrar på inställningarna för scootern i "Augment Scooters"- appen
Hur du ändrar på inställningarna för scootern i "Augment Scooters"- appen

Hur du lägger på/stänger av ljud & farthållare / cruise control och ändrar på körläge och styrkan av eABS

Patrick Augment avatar
Skrivet av Patrick Augment
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att ändra på inställningarna måste du vara inloggad med din profil på vår app samt ha scootern kopplad till den.

Skärmen borde se ut som detta, med scooterns namn under låssymbolen.
För att komma åt inställningarna skall du trycka på knappen som är omringad i denna bild:

Då kommer du åt denna meny med olika inställningar för scootern. Dessa är körläga, scooterns ljud, farthållare / cruise control och eABS.

För att ändra på scooterns hastighet kan du välja emellan olika körlägen:
Slow har en max. hastighet på 10 km/h som är bra för gator med mycket trafik.
Medium har en max hastighet på 15 km/h och är rekommenderad för körning inne i städer och för att nå en maximal distans med scootern.
High har en max. hastighet på 20/25 km/h (beroende på landet du är i och modellen du har) och tillämpar sig best för cykelbanor och för korta snabba sträckor.

Om du tycker att scooterns ljud stör dig kan du stänga av dem. Kom ihåg att inställningen stänger även av ljudsignalen för farthållaren, så det är bäst att du gör dig bekant med den innan du stänger av ljuden.

Om du vill vara i kontroll av scooterns fart kan du stänga av farthållaren. Det är rekommenderat att ha farthållaren aktiv då du åker längre sträckor utan hinder på vägen för maximal bekvämhet.

Till sist har du möjlighet att stänga av / lägga på eABS. Ett annat ord för eABS är elektronisk motorbroms. Den aktiveras i framhjulet (var motorn ligger) då du bromsar med bromshandtaget (dvs. skivbromsen). Vi rekommenderar att du har eABS aktiv med medium styrka. Detta är det säkraste sättet att bromsa i kombination med att bromsa igenom att trycka ner bakskärmen med foten.

För övriga frågor och idéer for appens inställningar kontakta vår kundservice igenom chatten.