Koska kuluvat osat korvataan?

Mitkä kuluvat osat korvataan ja milloin?

Päivitetty yli viikko sitten

Kuluvat osat vaihdetaan uusiin, kun ne ovat saavuttaneet niiden valmistajien antaman käyttöiän tai niiden käyttö ei ole enää turvallista. Monien osien osalta käyttöikään vaikuttaa eniten Skuutilla ajetut kilometrit.

Akku

Vaihdamme Sopimusaikana käytössäsi olevan Skuuttiin akun toiseen, mikäli akun enimmäiskapasiteetti laskee alle 70 prosenttiin uuden akun kapasiteetista.

Huolehdithan akun latauksesta ohjeiden mukaisesti akun käyttöiän maksimoimiseksi.

Renkaat

Korvaamme skuutin renkaat uusilla, kun kulutuspinnan alla oleva kudos tulee näkyviin. Normaalikäytössä skuutin renkaat kestävät 2000-3000km.

Mikäli skuutissasi on ilmarenkaat, sinun tulee huolehtia, että renkaiden rengaspaineet vastaavat annettuja ohjeita. Mikäli renkaissa ei pysy ilma, toimitamme uuden sisärenkaan.

Huolehdithan jokaisen käytön jälkeen, että ulkorenkaisiin ei ole tarttunut hiekan / sepelin siruja.

Levyjarrut

Mikäli skuutissasi on levyjarrut, niin vaihdamme jarrupalat kulutuspinnan paksuuden ollessa 0.5-1.3mm mallista riippuen. Normaalikäytössä jarrupalat kestävät 2000-3000km.

Vaihdamme jarrulevyn, kun se on kulunut alle 1,5 mm paksuiseksi mallista riippuen tai alumiinipinta tulee näkyviin. Normaalikäytössä jarrulevy kestää 5000-10000km.

Huolehdithan, että jarrut ovat aina puhtaat pölystä ja liasta, jottei jarrupalat laahaa jarrulevyä aiheettomasti. Helpoiten jarrujen puhdistaminen onnistuu paineilmalla. Huomaathan, että öljy tai rasva voivat pilata jarrupalat.

Dekin kumisuojus ja ohjaustangon kahvojen kumisuojukset

Korvaamme dekin kumisuojuksen uudella kun se on kulunut puhki. Normaalikäytössä dekin kumisuojus kestää 5000-10000km.

Mikäli ohjaustangon kahvojen kumisuojukset ovat kuluneet merkittävästi ja pyörivät käytössä, vaihdamme ne. Normaalikäytössä ne kestävät 5000-10000km.

Takavalot

Mikäli skuuttisi takavalo muodostuu useammasta kuin kahdesta ledistä, korvaamme takavalon uudella, kun ledeistä on 2 lakannut toimimasta.

Moottori

Moottorin suorituskyvyn laskiessa 20% tai enemmän, moottori korvataan uudella. Normaaliolosuhteissa moottorit kestävät kymmeniä tuhansia kilometrejä.

Huomaathan, että käytössä moottorin ääni voi muuttua rasituksen ja käyttömäärän mukaan. Mikäli epäilet moottorin vaativan vaihtoa ole yhteydessä tekniseen tukeemme, joka arvioi moottorin vaihtotarpeen tapauskohtaisesti.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun jos huomaat jonkin osan kuluneen loppuun normaalissa käytössä.